Ourtime – informatie, kosten, review en ervaringen - Online Datingwijzer (2024)

Bezoek Ourtime
1 maand€ 24,99 per maand
3 maanden€ 16,99 per maand
6 maanden€ 9,99 per maand
Populariteit4,5 / 5
Functionaliteiten4,5 / 5
Prijs / kwaliteit5 / 5
Veiligheid5 / 5
Gebruiksgemak4,5 / 5
Gemiddeld4,7 / 5

Doelgroep

50-plussers

Leden

1 miljoen

Man-vrouwverhouding

48%

52%

Pluspunten

  • Vaste duidelijke abonnementskosten
  • Onderdeel van Lexa dus erg betrouwbaar
  • Veel vrijgezelle 50-plussers

Minpunten

  • Het is niet direct duidelijk dat Ourtime onderdeel is van Lexa en het dus geen zin heeft om je bij beide in te schrijven

Dat iemand een bepaalde leeftijd heeft bereikt, betekent natuurlijk helemaal niet dat hij niet meer wilt daten of nieuwe mensen wilt leren kennen. Naarmate we ouder worden veranderen wel onze voorkeuren en kenmerken die we zoeken in een eventuele partner of vriend(in). Dat is de reden dat veel 50-plussers zich niet meer thuis voelen op algemene datingsites. De makers van Lexa.nl merkte dit op en zagen de kans schoon om een datingsite op te zetten, speciaal voor ouderen. Er zijn tegenwoordig meerdere datingsites die zich specifiek op 50-plussers, ouderen en senioren richten. Jongere mensen weten vaak nog niet precies wie ze zijn en wat ze in een eventuele partner zoeken. Door je aan te melden op een datingsite voor 50-plussers vergroot je de kans om iemand te leren kennen met dezelfde intenties en verwachtingen. Outime is zo’n datingsite voor 50-plussers.

Wat is de doelgroep van Ourtime?

Ourtime richt zich volledig op 50-plussers. De makers van Lexazagen de behoefte van ouderen aan een eigen datingsite waarop zij singleskonden ontmoeten met dezelfde verwachtingen en intenties.

Gratis profiel op Ourtime

Zodra je een gratis profiel hebt aangemaakt op Ourtime, kunje op zoek gaan naar andere singles. De mogelijkheden tot interactie zijnechter vrij beperkt als je een gratis lidmaatschap hebt. Je kunt als gratis lidop de ‘flirt’-knop drukken om te laten weten dat je geïnteresseerd bent iniemand, je kunt profielen beperkt bekijken en je eigen profiel bewerken. Omdaadwerkelijk in contact te komen met andere singles op Ourtime heb je eenbetaald lidmaatschap nodig maar met een gratis profiel krijg je wel een goedbeeld van de datingsite.

Kosten Ourtime

Vergeleken andere datingsites is Ourtime redelijkaantrekkelijk geprijsd. Ook voor Ourtime geldt, net als bij de meestedatingsites, dat een lidmaatschap goedkoper wordt naarmate je deze voor langereperiode afsluit. Als je een voor 6 maanden een lidmaatschap afsluit bij Ourtimebetaal je nog geen € 10,- per maand.

AbonnementPrijsPrijs per maand
1 maand€ 24,99€ 24,99
3 maanden€ 50,97€ 16,99
6 maanden€ 59,94€ 9,99

Wat krijg je bij een betaald lidmaatschap?

Het gratis lidmaatschap van Ourtime is handig om tebeslissen of de datingsite bij jou past, je hebt echter een betaaldlidmaatschap nodig om daadwerkelijk in contact te kunnen komen met anderesingles. Als betaald lid van Ourtime krijg je toegang tot de volgendefunctionaliteiten:

Berichten versturen en chatten: leer andere singleskennen door berichten te versturen of door live met ze te chatten.

Zoeken: gebruik de basis zoekfunctie of de geavanceerdezoekfunctie om een potentiële match te vinden. Dankzij de uitgebreide filters,hoef je niet eindeloos te zoeken om iemand te vinden die aan jouw criteriavoldoet.

Favorieten: zie wie jou als ‘favoriet’ heeftgemarkeerd en dus interesse in je heeft.

Opvallen in de zoekresultaten: als betaald lid vanOurtime wordt jouw profiel in de zoekresultaten van andere leden geel gemarkeerdzodat je extra opvalt.

Review Ourtime

We hebben Ourtime op een aantal belangrijke puntenbeoordeeld:

Populariteit

Ondanks dat Ourtime een relatief jonge datingsite is, is dewebsite enorm populair. Dagelijks melden alleen al in Nederland tientallen ledenzich aan op Ourtime. De enorme stijging in ledenaantallen voor Ourtime, endatingsites voor ouderen in het geheel, is te danken aan de toenemendepopulariteit van online dating onder 50-plussers. Ourtime is net zo populairals bij mannen als bij vrouwen, ongeveer 53% van de leden is vrouw, 47% man.

Gebruiksgemak

Ourtime is gebouwd met de eindgebruiker in gedachte en datmerk je aan alles. Alles wordt duidelijk uitgelegd en alle functionaliteitenzijn op logische plekken terug te vinden. Zelfs als je niet super technischonderlegd bent, zul je geen moeite hebben om alles uit Ourtime te halen.Bovenin vind je de hoofdnavigatie waarmee je jouw profiel kunt bewerken, dooralle singles kunt bladeren, foto’s kunt uploaden en je lidmaatschap kuntaanpassen.

Bij de basis zoekfunctie kun je filters instellen voorgeslacht, locatie en relatiestatus. Met de geavanceerde zoekfunctie heb jezelfs nog meer mogelijkheden. Zo kun je filteren op geaardheid, interesses,opleiding, uiterlijke kenmerken, religie en nog veel meer. Je hebt zelfs demogelijkheid om alleen profielen met foto's te bekijken. Nadat je iemand hebtgevonden die je aanspreekt, heb je de mogelijkheid om hem of haar als favorietop te slaan of een virtuele flirt of bericht te sturen.

Als je jouw persoonlijke voorkeuren hebt opgegeven, gaat hetalgoritme van Ourtime voor jou op zoek naar iemand die voldoet aan dezecriteria. Ourtime stuurt dus regelmatig suggesties met mensen die in potentiegoed bij je zouden passen!

Functionaliteiten

Ourtime heeft alle functionaliteiten die je tegenwoordig magverwachten van een datingsite. Daarnaast hebben ze een aantal functionaliteitentoegevoegd die je niet op elke site tegenkomt:

Speciaal match-making algoritme

Als je jouw persoonlijke voorkeuren hebt opgegeven, gaat hetalgoritme van Ourtime voor jou op zoek naar iemand die voldoet aan deze criteria.Ourtime stuurt dus regelmatig suggesties met mensen die in potentie goed bij jezouden passen!

Live-chatten

Ourtime heeft een eigen chatfunctie. Je hoeft dus nietdirect je persoonlijke gegevens te delen om een leuk gesprek te kunnen voerenmet andere singles. Het grote voordeel van de live chat van Ourtime is dat dezeook op mobiel goed werkt, je kunt dus altijd en overal chatten.

Ourtime app

Ourtime heeft een app voor zowel IOS als Android toestellen.Hoewel de gewone website ook goed te gebruiken is op mobiel, kun je met de apptoch net iets meer. Zo kun je notificaties ontvangen als iemand je een bericht stuurtof je profiel heeft bekeken.

Kosten

Met een maandbedrag van nog geen € 10,- is Ourtime aantrekkelijkgeprijsd, zeker als je ziet wat je er voor terugkrijgt. Hiermee is Ourtime netiets goedkoper dan vergelijkbare datingsites.

Eindoordeel

Al met al is Ourtime een van de beste datingsites voor 50-plussers.De website is goed betaalbaar en je hoeft niet eindeloos door profielen vansingles te zoeken waar je toch geen interesse in hebt, daar zorgen deuitgebreide filtermogelijkheden en het algoritme voor. Daarnaast is alles supergebruiksvriendelijk, ook mensen die wat minder technisch onderlegd zijn zullengeen moeite hebben om een leuke tijd te hebben op Ourtime.

Veelgestelde vragen over Ourtime

We hebben de meest gestelde vragen over Ourtime voor je opeen rijtje gezet:

Hoe schrijf ik mij in bij Ourtime?

Het aanmaken van een profiel op Ourtime is erg eenvoudig. Nahet invullen van je naam, postcode, geboortedatum en e-mailadres ontvang je terverificatie in je mailbox. Nadat je profiel geverifieerd is, ben je in principeklaar om op zoek te gaan naar andere singles. Ourtime heeft echter ook een paarinformatievelden die optioneel zijn. Optioneel zijn bijvoorbeeld eenprofielfoto en een profieltekst. Wij raden je ten zeerste aan om hier gebruikvan te maken omdat je hiermee beter kunt overbrengen wie je bent en je beteropvalt tussen alle andere singles.

Vervolgens stelt Ourtime je een aantal vragen over jeberoep, opleiding, religie en andere persoonlijke kernmerken, interesses enhobby’s. Deze informatie heeft de datingsite nodig om het algoritme voor jou opzoek te laten gaan naar potentiële matches.

Hoe verwijder ik mijn profiel van Ourtime?

Het verwijderen van een Ourtime profiel is relatief simpel. Alshet je is gelukt om zelf een profiel aan te maken, lukt het je gemakkelijk omdeze ook weer te verwijderen. Alles wat je hoeft te doen is de volgende stappente doorlopen:

De eerste stap is om in te loggen op je Ourtime account. Gavervolgens naar de instellingen, deze vind je terug in de rechterbovenhoek.Selecteer ‘Mijn account’ in het dropdown menu. Zoek vervolgens naar ‘Accountstatus’en klik op ‘Accountstatus weergeven’. Dit brengt je naar een pagina waar je de link‘Meer account statuswijzigingen’ vindt. Als je daarop klikt, krijg je een knopte zien waarmee je jouw profiel kunt verwijderen. Klik daarop en bevestig datje zeker weet dat je je profiel wilt verwijderen.

Zodra je dat hebt gedaan, ben je geen lid meer van Ourtime.Andere gebruikers kunnen je niet meer terugvinden en alle persoonlijkeinformatie en berichten worden verwijderd van de server.

Hoe stop ik mijn betaalde lidmaatschap?

Sommige mensen willen niet hun gehele profiel verwijderenmaar alleen hun betaalde lidmaatschap stopzetten. Bijvoorbeeld omdat ze voorlangere tijd op reis gaan en voorlopig geen gebruik van Ourtime willen makenmaar wel verwachten terug te komen. Doorloop de volgende stappen om je betaaldelidmaatschap stop te zetten:

Net als bij het compleet verwijderen van je profiel, is deeerste stap om in te loggen op Ourtime. Navigeer naar de instellingen rechtsbovenen selecteer ‘Mijn account’. Ga vervolgens naar ‘Accountstatus’ en klik op ‘Meeraccountstatus wijzigingen’. Klik op de volgende pagina op ‘Annuleer automatischeverlenging’. Je betaalde lidmaatschap is nu stopgezet, je profiel is echter nogwel zichtbaar voor andere leden.

Hoe zorgt Ourtime ervoor datalleen ouderen zich inschrijven?

Ourtime is onderdeel van Lexa. Als je bij het inschrijven opOurtime aangeeft nog geen 50 jaar oud te zijn, word je doorverwezen naar Lexa.nl.Hierdoor kunnen alleen 50-plussers zich aanmelden op Ourtime.

Heb ik een creditcard nodig om een lidmaatschap bij Ourtime te kopen?

Nee, je kunt bij Ourtime naast met je creditcard, ook met iDealof Paypal betalen.

Kan ik iemand blokkeren op Ourtime?

Ja, je kunt iemand blokkeren door op de blokkeer-knop opzijn of haar profiel te klikken. Deze persoon is dan niet meer in staat om metjou te communiceren.

Moet ik mijn profiel helemaal opnieuw aanmaken als ik mij afmeld en opnieuwweer aanmeld?

Als je je betaalde lidmaatschap annuleert maar je profielniet verwijdert, blijven jouw gegevens bewaard bij Ourtime. Je kunt dan opieder moment jouw profiel heractiveren.

Wat gebeurt er als ik mijn betaalde lidmaatschap opzeg?

Als je jouw betaalde lidmaatschap opzegt, kun je van debetaalde functionaliteiten gebruik blijven maken tot je abonnement afloopt.

Veilig daten bij Ourtime

Ourtime is zich er zeer bewust van dat ze veel gevoelige enpersoonlijke informatie op de site hebben staan en doen er dan ook alles aan omde website zo veilig mogelijk te maken. Zo garanderen ze optimale beveiligingvoor jouw persoonsgegevens en betalingsgegevens. Ze zullen dus ook nooit jouw gegevensdelen met derden.

Daarnaast geeft Ourtime zelf ook tips over hoe je veilig gebruikmaakt van de datingsite en hoe je veilig online kunt daten. Als je ooitproblemen hebt met een ander lid, kun je deze bovendien blokkeren of in extremegevallen deze persoon aangeven bij de klantenservice van Ourtime.

Conclusie

Voor 50-plussers is Ourtime een van de beste datingsites.Niet alleen omdat je je gratis kunt aanmelden en de betaalde lidmaatschappenaantrekkelijk geprijsd zijn maar vooral omdat er alleen ouderen wordentoegelaten en alles op de site zo natuurlijk werkt. Je hebt tal vanmogelijkheden om een potentiële partner te vinden. Laat bijvoorbeeld hetalgoritme al het werk doen door jouw voorkeuren op te geven of ga zelf op zoekdoor middel van de uitgebreide zoekfunctie. 50-plussers die op zoek zijn naarandere ouderen met dezelfde intenties en verwachtingen, moeten Ourtime zekereens een kans geven.

Contactgegevens en klantenservice Ourtime

Ourtime is een onderdeel van MeeticGroup, zij zijn onderanderen bekend van Lexa. Op de contactpagina wordt naar de voglende verwezen:

Postbus 10813

1001EV Amsterdam

Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdagen donderdag van 10:00 t/m 12:00)

E-mailadres: customercare@contact.lexa.nl

KvK: 58845895

BTW-nummer: FR8843780339

Ourtime – informatie, kosten, review en ervaringen - Online Datingwijzer (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5449

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.